X

Στο εδώλιο ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Παρασκευή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Στο εδώλιο θα κάτσει και πάλι την Παρασκευή ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την μεγάλη υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 20 χρόνων.

Δίπλα του θα βρίσκεται η κόρη του Αρετή, που έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια, ενώ η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η οποία επίσης έχει καταδικαστεί με την ίδια ποινή, αλλά νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, και δεν θα οδηγεί στο Πενταμελές Εφετείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να δέχτηκε «δώρα» για την παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων και των ΤΟR Μ1 το διάστημα της υπουργίας του (1997 έως 2001) περί τα 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη διαδικασία της ανάκρισης είναι επίσης κατηγορούμενος για άλλη παραγγελία εξοπλιστικών

Ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο οποίος συνεργάστηκε με τις αρχές και αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, έχει καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη και είναι ελεύθερος με όρους.

Βαριές ποινές έχουν επιβληθεί και στους άλλους κατηγορούμενος της υπόθεσης, όπως στον πρώην γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 χρόνων, στη λογίστρια του Τσοχατζόμπουκλου Φρόσω Λαμπροπούλου που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη, καθώς και στον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 χρόνια αλλά είναι ελεύθερη με όρους.

Μικρότερες ποινές έχουν επιβληθεί στους υπόλοιπους κατηγορούμενους που συνολικά φθάνουν τους 17.