X

Σε δίκη παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την παραπομπή όλων των χρυσαυγιτών βουλευτών σε δίκη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζητά ο Εισαγγελέας.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής με τους 18 βουλευτές παραπέμπεται από τον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο να δικαστεί για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε μία εμπεριστατωμένη νομικά πρόταση 700 σελίδων, ο Εισαγγελέας αξιολογεί νομικά περί τις 10 σημαντικότερες δικογραφίες, με πρώτη αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ζητεί την παραπομπή 70 συνολικά κατηγορουμένων (από τους αρχικά 85 κατηγορούμενους) για βαρύτατα κακουργήματα, όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βαριές σωματικές βλάβες και παραβάσεις περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Είκοσι έξι συνολικά εξ αυτών για τους οποίους ζητείται η παραπομπή τους είναι κρατούμενοι, ενώ η αξιολόγηση των δικογραφιών μετά τον Φύσσα, συνεχίζει στο Πέραμα και στις επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στο κέντρο «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» στα Πετράλωνα, στο συνεργείο στην Ηλιούπολη, στο μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, στα Πετράλωνα εναντίον Πακιστανών, όπως και στην Κρήτη.

Για τη δολοφονία Φύσσα ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος λέει ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν από καιρό στοχοποιημένος και ότι εκείνο το βράδυ ενημερώθηκε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για την εγκληματική οργάνωση υποστηρίζει ότι κάθε πολιτικό κόμμα μπορεί να μετακληθεί σε εγκληματική οργάνωση αν και εφόσον χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του για εγκληματικές πράξεις στο πλαίσιο δήθεν πολιτικής ατμόσφαιρας.

Στη δικογραφία υπάρχουν πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις θα αναγνωστούν στο δικαστήριο.

Στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ο Εισαγγελέας δίνει στην κορυφή της πυραμίδας τον Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολουθούν Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής.

Κασιδιάρης: «Ο Ντογιάκος είναι υποχείριο του Σαμαρά»

Επίθεση εναντίον του εισαγγελέα και της δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σχολιάζοντας την απόφαση. «Ο Ντογιάκος είναι υποχείριο του Σαμαρά, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με την εντολή να κλείσει παράνομα στη φυλακή τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να πάρει ψήφους η Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, δεν το ξέρουνε μόνο όλοι οι δικαστές, το ομολογεί και ο Μπαλτάκος, το δεξί χέρι του Σαμαρά επί 20 χρόνια», υποστηρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει την επίθεση του.

«Ο Ντογιάκος είναι ο περίφημος "Παναθηναϊκάκιας", έτσι τον αποκαλεί ο Σαμαράς όταν διαβιβάζει τηλεφωνικά τις εντολές του. Στις 700 σελίδες της πρότασής του δεν υπάρχει ούτε μισό στοιχείο που να εμπλέκει Βουλευτές μας σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Δυστυχώς σε αυτή την άθλια σκευωρία κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, βρέθηκαν δικαστικοί πρόθυμοι να εγκληματίσουν και να ξεπουληθούν στην ανθελληνική εξουσία», προσθέτει.