X

Στο ΣτΕ η δωρεάν μεταβίβαση στρεμμάτων της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας

Αίτηση ακύρωσης της σχετικής απόφασης κατέθεσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Ant1news


Δικαστική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση για την δωρεάν μεταβίβαση 915 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης και αξιοποιούμενης γης, της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και η Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας  οι επίμαχες εκτάσεις αποτελούσαν «διακαή πόθο» για επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα, καθώς πρόκειται για εκτάσεις φιλέτα, τις οποίες εποφθαλμιούσαν εδώ και πολλά χρόνια. 

«Γνωστοποιήσαμε τους σοβαρότατους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον κατακερματισμό και την υποβάθμιση του αγροτικού χαρακτήρα της Φυλακής, τα λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, την σημασία και τον ρόλο της αγροτικής φυλακής, την απώλεια εσόδων και τον κίνδυνο ότι η Αγροτική Φυλακή θα κλείσει οριστικά.