X

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να έχουν αυξημένη προσοχή και οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τα ανήλικα τέκνα τους.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλιάννου

Με εγκύκλιο- προειδοποίηση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απευθύνεται προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας και τους εφιστά την προσοχή για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Η Εισαγγελέας του Α.Π  υπενθυμίζει παλιότερη εγκύκλιο της Εισαγγελίας σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία και ξεκαθαρίζει πως οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να έχουν  αυξημένη προσοχή όταν μπαίνουν στα σχολεία εξωσχολικά άτομα , όταν προκαλούνται φθορές κι όταν κρίνουν ότι κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια να καλούν την αστυνομία και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Εισαγγελέας υπενθυμίζει ακόμη και το τι προβλέπει ο νόμος για ανήλικους μαθητές όταν διαπράττουν αδικήματα με έντονο το στοιχείο της βιαιοπραγίας, τότε ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον εισαγγελέα θα πρέπει να εξετάζουν το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Στις περιπτώσεις αυτές θα εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει ότι οι γονείς έχουν την ευθύνη των ανήλικων παιδιών τους κι επομένως και την ποινική ευθύνη για τυχόν αξιόποινες πράξεις που διαπράττουν τα παιδιά στο περιβάλλον των σχολικών καταλήψεων