X

Στο αρχείο η έρευνα για τον «κουμπαρά» υπέρ της Κυβέρνησης

Το δρόμο για το αρχείο πήρε η έρευνα για τα δημοσιεύματα ότι επιχειρηματίες άνοιξαν «κουμπαρά» εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος που έκανε την προκαταρκτική εξέταση και πήρε μαρτυρικές καταθέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος δωροδοκίας βουλευτή». Με την άποψη αυτή συμφώνησε και η αρμόδια εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη κι έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και μετά από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος όμως με τη σειρά του επικαλέσθηκε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRA NEWS.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ο διευθυντής της εφημερίδας, Αιμίλιος Λιάτσος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος.