X

ΣτΕ: Αποζημίωση για τον θάνατο 27χρονης από ιατρικό λάθος

Τις ευθύνες του αναισθησιολόγου, όπως ανέδειξε η ΕΔΕ, αναγνώρισε το Δικαστήριο. Το περιστατικό συνέβη το 2004.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Το ποσό των 400.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους γονείς 27χρονης, η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» για επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, όμως έχασε την ζωή της εξαιτίας ιατρικού λάθους, που αποδίδεται στον αναισθησιολόγο. 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη πριν από 10 χρόνια. Η 27χρονη δεν είχε προβλήματα υγείας, όμως όταν μπήκε στο χειρουργείο για την επέμβαση ρουτίνας, όπως είναι η αφαίρεση αμυγδαλών, εμφάνισε ταχυκαρδία-συγκινησιακό στρες και της χορηγήθηκε ενδοφλεβίως ηρεμιστικό. 

Η επέμβαση ξεκίνησε, με τον αναισθησιολόγο να προχωρά στην διαδικασία νάρκωσης, ενώ παράλληλα την διασωλήνωσε με τραχειοστομία. Όμως, η ασθενής συνέχισε να παρουσιάζει ταχυκαρδία και άλλες επιπλοκές . Παρά ταύτα η επέμβαση συνεχίστηκε  κανονικά,

Η νεαρή εμφάνισε βραδυκαρδία και παρά την χορήγηση ατροπίνης και την υποβολή της σε ηλεκτροσόκ, υπέστη βλάβη στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν οξυγονωνόταν.    

Η κοπέλα έμεινε «φυτό/» και 136 ημέρες αργότερα απεβίωσε, λόγω λαθών του αναισθησιολόγου, όπως κατέδειξε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, εξαιτίας των οποίων χάθηκε εξαιρετικά πολύτιμος χρόνος.