X

Σούρλας: Να επανεξεταστεί η ευχέρεια άσκησης δικηγορίας από δικαστές

Το φαινόμενο αφού παραιτηθούν από το Δικαστικό Σώμα να αναλαμβάνουν συνήγοροι σε υποθέσεις κατά του Δημοσίου «καυτηριάζει» ο ΓΓ Διαφάνειας.

Ant1news

Του Νίκου Γερακάρη

Για το σοβαρό και χρονίζων, επί σειρά ετών, ζήτημα της άσκησης δικηγορίας από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς μετά την παραίτησή τους από το σώμα, ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας. 

Και πρότεινε «να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε συτήν επισημαίνει ότι "το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα  μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται το παρατηρούμενο, αρκετές φορές, αυτό φαινόμενο".

"Ορισμένοι μάλιστα από τους πρώην δικαστές και τους εισαγγελείς αυτούς αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου", υπογραμμίζει ο Γιώργος Σούρλας.

Αιτία της "πρότασης Σούρλα" προφανώς είναι οι καταγγελίες του πρώην, μέχρι πρόσφατα εισαγγελέα, τώρα δικηγόρου Σπύρου Μουζακίτη "για παρεμβάσεις στο έργο του", που επικρίνονται από συναδέλφους του νομικούς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν "όψιμες και γενικές τις καταγγελίες του, ενώ ο ίδιος άφησε όταν αποχώρισε άφθονες δικογραφίες σε εκκρεμότητα".