X

Υπόμνημα υποστηρίζει πως η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από το 1992!

Με επίκεντρο την δολοφονική επίθεση την οποία δέχθηκε ο Αιγύπτιος  αλιεργάτης Αμπουζίντ Εμπάρακ , ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της οργάνωσης, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Ant1news

Το υπόμνημα κατατέθηκε στο Τριμελές  Συμβούλιο Εφετών και αναφέρεται σε 90 δικογραφίες  κατά της Χρυσής Αυγής. Επικεντρώνει στην εγκληματική δράση στελεχών, αλλά και υποστηρικτών της οργάνωσης, από το 1996 έως σήμερα και κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή του  Αντιφασιστικού Κινήματος προκειμένου να εξεταστεί κατά την διάρκεια της δίκης των στελεχών της Χ.Α που επίκειται.

Το μακροσκελές υπόμνημα είναι 223 σελίδων και υπογράφεται από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, που είχε πέσει θύμα επίθεσης στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της Χρυσής Αυγής . Πρόθεση αυτών που το συνέταξαν είναι να αποδείξουν ότι η δολοφονική δράση της οργάνωσης έχει ξεκινήσει πολύ πριν το 2008, που αναφέρεται στην εισήγηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Αναφέρει  χαρακτηριστικά ότι η δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστή από το 1987 και καταγεγραμμένη, «τουλάχιστον από το έτος 1992, από δε το 1996 και με αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος μελών της, τα οποία καταδικάστηκαν με αυτήν τους την ιδιότητα».

Για την θεμελίωση όλων αυτών χρησιμοποιούνται μαρτυρίες του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ ο οποίος υποστηρίζει «η δολοφονική επίθεση σε βάρος μου μπορεί να θεωρηθεί ως ο προάγγελος μίας ολοένα κλιμακούμενης, προμελετημένης, μεθοδευμένης και οργανωμένης σε κάθε της λεπτομέρεια και απόλυτα συντεταγμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ στην ευρύτερη Περιφέρεια Πειραιά, από τα τάγματα εφόδου των τοπικών οργανώσεων Περάματος, Νίκαιας και Πειραιά, η οποία κατέληξε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τη 12/9/2013, επίσης στο Πέραμα, και τελικά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τη 17-18/9/2013 στην Αμφιάλη».

Η περίπτωση του Αιγύπτιου λιμενεργάτη ήταν η πρώτη ρατσιστική επίθεση που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και στο υπόμνημα που κατατέθηκε περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η επίθεση την οποία δέχθηκε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Στο υπόμνημα περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις στελεχών της οργάνωσης την χρονική περίοδο 1996-2002, κατά την οποία υπήρξαν σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων  για αυτές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος». Ανάμεσα σε αυτούς που καταδικάστηκαν συναντάμε γνωστά ονόματα όπως αυτά των :Ανδρουτσόπουλος Αντώνιος (ή «Περίανδρος»), Ζαφειρόπουλος Δημήτριος, Παναγιωτίδης Ιωάννης, Κουσουμβρής Χάρης, Παπαγεωργίου Δημήτριος και Μαγκώτσιος Θεόδωρος.

Εν κατακλείδι αυτό που ζητείται μέσω του υπομνήματος είναι να γίνει δεκτό από το δικαστήριο ότι «ο  χρόνος συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης είναι το έτος 1987 (όπως και έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη) και της απαρχής τέλεσης ειδικότερων εγκληματικών επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου τουλάχιστον από το 1992 - άλλως, και σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον από το έτος 1996, όπως αποδεικνύεται από αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος ηγετικών μελών της, με αυτήν τους την ιδιότητα (με τις οποίες έχει κριθεί αμετάκλητα ότι αφορούσαν σε σχεδιασμένες από την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης βίαιες επιθέσεις οργανωμένων ομάδων μελών της Χρυσής Αυγής κατά πολιτικών αντιπάλων) και όχι "τουλάχιστον το έτος 2008", όπως εσφαλμένα και χωρίς τεκμηρίωση υπολαμβάνει η εισαγγελική πρόταση».