X

Σύσκεψη για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της χώρας

Επί τάπητος η βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιούν οι έγκλειστοι στα καταστήματα κράτησης ανά την επικράτεια/

Ant1news

Του Νίκου Γερακάρη

Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανά την επικράτεια και η ανάγκη για την βελτίωση τους ετέθη επί τάπητος στην σημερινή, πολύωρη συνάντηση του νέου Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Άγγελου Τσιγκρή, με τους διευθυντές του συνόλου των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας.

Ο κ. Τσιγκρής ενημερώθηκε διεξοδικά και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά αλλά και σήμερα οι ελληνικές φυλακές, μεταφέροντας στους διευθυντές τους τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των έγκλειστων σε αυτές.

Μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Τσιγκρής επεσήμανε ότι καταβάλλεται «κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όλων των τροφίμων, στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και για την σταδιακή αλλαγή της σωφρονιστικής μας φιλοσοφίας, που πρέπει να βασίζεται στην προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του ανθρωπισμού».

Όπως επεσήμανε ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης «πρωταρχικός στόχος είναι να γίνουν οι φυλακές της χώρας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας».