X

Βουλευτές στον Κορυδαλλό για ραντεβού με Κασιδιάρη

Η άρση ασυλίας των Κασιδιάρη, Μπούκουρα, Παναγιώταρου και Μπαρμπαρούση εξετάζεται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, από την αρμόδια επιτροπή.

Ant1news

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταβαίνουν στις 14:00 το μεσημέρι μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να έχουν και την άποψη του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης καταγραφής της συνομιλίας του με τον πρώην ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Με την «επίσκεψη» αυτή που γίνεται μετά το σχετικό αίτημα των εισαγγελικών αρχών που εκκρεμεί εδώ και καιρό, για άρση της ασυλίας του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή, ανοίγει επί της ουσίας και πάλι ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης.

Η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, Καλλιόπη Νταγιάντα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ζητά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί δίωξη με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα.

Παράλληλα, η επιτροπή δεοντολογίας θα εξετάσει τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά την κηδεία του  πραξικοπηματία στρατηγού Δερτιλή.