X

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτού των ΑΝΕΛ

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου περί απόπειρας δωροδοκίας της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ant1news



Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητά να εξεταστεί «εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης» του αρχείου από την πρόσφατη έρευνα που είχε διαταχθεί αναφορικά με τις καταγγελίες για σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία υποστήριξε ότι της προσφέρθηκαν χρήματα προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα όσα κατήγγειλε η βουλευτής επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος  των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά», αναφέρει η παραγγελία της κ. Κουτζαμάνη.

Σημειώνεται ότι η πρόσφατη έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος δωροδοκίας βουλευτή».