X

Ξουλίδου: Έτσι με πλησίασαν και μου πρότειναν 2-3 εκατ. ευρώ

Η κ. Ξουλίδου που καταγγέλλει ότι της έγινε απόπειρα δωροδοκίας, μιλάει στο Πρωινό ΑΝΤ1, λίγο πριν μεταβεί στον εισαγγελέα Εφετών, για να καταθέσει για την υπόθεση του χρηματισμού βουλευτών, που άνοιξε και πάλι.

Ant1news

Η κ.Ξουλίδου, βουλευτής των ΑΝΕΛ, καταγγέλλει ότι μέλος που ανήκει στον ευρύτερο κύκλο της Νέας Δημοκρατίας, της έκανε απόπειρα δωροδοκίας μέσω Facebook. Η βουλευτής μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1, περιγράφοντας το περιστατικό.

«Δέχτηκα κάποιο αίτημα φιλίας από το Facebook με ένα άτομο που εξέφραζε το θαυμασμό του και μετά από ένα διάστημα 3-4 μηνών μου είπε ‘έχω υψηλές γνωριμίες στην κυβέρνηση’.

Λίγο αργότερα μου είπε, ‘δεν δίνονται συχνές ευκαιρίες, πρέπει να την αρπάξεις’. Κι όταν τον ρώτησα για ποια ευκαιρία μιλάς, μου έδωσε το τηλέφωνό του», δήλωσε η κ. Ξουλίδου, η οποία σήμερα θα μεταβεί στην Εισαγγελία, όπου έχει ανατεθεί η υπόθεσή της. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ θα καταθέσει στις 13:00 στον εισαγγελέα Εφετών, για την υπόθεση του χρηματισμού βουλευτών, του λεγόμενου "κουμπαρά" που άνοιξε και πάλι με εντολή της Κουτζαμάνη.

«Μετά από 2-3 τηλέφωνα επέμενε να τα πούμε από κοντά. Όταν ρώτησα για ποιες ευκαιρίες μιλάει μου είπε ότι κάποιοι θα φύγουν και είναι κρίμα να χάσω την ευκαιρία, η ταρίφα είναι 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Είπε ότι δεν την ενδιαφέρει μία τέτοια πρόταση κι ότι μπήκα για άλλους λόγους στην πολιτική» συμπλήρωσε η ίδια, εξηγώντας ότι όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα στα τέλη Μαΐου και έκτοτε η επικοινωνία της με το πρόσωπο αυτό συνεχίστηκε μόνο σε διαδικτυακό επίπεδο και την περιέγραψε ως μονόπλευρη, ότι δηλαδή δεχόταν μηνύματα, χωρίς να απαντά.

Η ίδια τονίζει ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες με το πρόσωπο αυτό δεν είναι καταγεγραμμένες, όλες όμως οι διαδικτυακές υπάρχουν.

Μάλιστα, σε δεύτερο επίπεδο, ισχυρίζεται ότι περί τις 20 Νοεμβρίου, το ίδιο πρόσωπο, της είπε σχετικά με το χρηματισμό  «Δεν είδες τον Μελά;», υπονοώντας ότι ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε χρηματιστεί.

Ο Παναγιώτης Μελάς με τηλεφωνική του παρέμβαση στο Πρωινό ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι αυτά που ισχυρίζεται το πρόσωπο αυτό είναι «ψευτιές και κακοήθειες», ενώ εξέφρασε το «παράπονό» του για το ότι η συνάδελφός του δεν τον ενημέρωσε σχετικά με την αναφορά στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένος, κατηγόρησε τη διαδικασία που ακολουθεί η εισαγγελέας, κ.  Κοτζαμάνη, επίσης με τηλεφωνική παρέμβασή του στο Πρωινό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι περίεργη η διαδικασία που ακολουθεί η κ. Κοτζαμάνη, καθώς τα αδικήματα είναι κακουργήματα. Ο Μελάς κατέθεσε από χθες μήνυση και ο εισαγγελέας δεν άλλαξε».

Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για άτομο που είναι γνωστό σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ότι παρόλο που ο κ. Παπαμιμίκος λέει πως δεν το γνωρίζει, ψεύδεται. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του κ. Μηταράκη, σχολίασε ότι «πρόκειται για άτομο που διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Αυτό το τελευταίο προκάλεσε και την τηλεφωνική επέμβαση του κ. Μηταράκη, ο οποίος κατηγόρησε, με τη σειρά του τον κ. Καμμένο, λέγοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «έχει εμμονή με το πρόσωπό του» ενώ σχετικά με τις καταγγελίες που δέχεται είπε ότι πρόκειται «για ένα από τα χιλιάδες πρόσωπα που τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η καταγγέλλουσα, κ. Ξουλίδου, τόνισε ότι ο ίδιος ο καταγγελλόμενος της είπε ότι είναι «στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνοντας ότι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά, αφού η επικοινωνία τους περιορίστηκε σε διαδικτυακό και τηλεφωνικό επίπεδο.

Ο ίδιος ο καταγγελλόμενος μιλώντας με το Πρωινό ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι «αυτά που ακούγονται δεν στέκουν» και ότι το καταγγελλόμενο όνομα είναι διαφορετικό από το δικό του.