X

Εισαγγελικό ΟΧΙ στο αίτημα Ρωμανού για άδειες σπουδών

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά  η τύχη του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ant1news


Απέρριψε ο εισαγγελέας Πειραιά το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών.

Ο συνήγορος του 21χρονου, ο οποίος συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την απεργία πείνας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», δήλωσε ότι  δεν θα ζητήσει χρόνο για την υποβολή υπομνήματος.

Αντιθέτως, θα προχωρήσει απευθείας στην κατάθεση αιτήματος για σύγκληση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο είναι, πλέον, αρμόδιο να αποφασίσει για την τύχη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.

Διάβημα για τον 21χρονο έκανε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των βουλευτών Βασιλικής Κατριβάνου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, μιλώντας στη Βουλή, κάλεσε την Πολιτεία να ζητήσει συγνώμη απο τον Νίκο Ρωμανό. 

Ανακοινώσεις με τις οποίες τονίζουν ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των κρατουμένων στη μόρφωση εξέδωσαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι.   

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Ρωμανός, ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, σημειώνουν ότι η κατάσταση της υγείας είναι επιβαρυμένη και υπογραμμίζουν ότι οι αρχές επιχειρούν «με εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.