X

Οι αποφάσεις για τους Πυρήνες της Φωτιάς

Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τη δίκη των κατηγορούμενων για την οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, με τις ποινές να ανακοινώνονται στις 18 Δεκεμβρίου.

Ant1news

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η πρόεδρος Μαρία Τζανακάκη ολοκλήρωσε την εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής των έντεκα κατηγορούμενων.

Από την κατηγορία της συμμετοχή απαλλάχτηκε η Στέλλα Αντωνίου, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή για απλή συνεργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι μηνών με τριετή αναστολή για δύο πλημμελήματα και απαλλάχτηκε, επίσης, από την κατηγορία της συμμετοχής.

Και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι μετά την έκδοση της απόφασης.

Οι κατηγορίες σε βάρος των υπόλοιπων κατηγορουμένων έγιναν δεκτές από το δικαστήριο και η απόφαση των ποινών τους θα εκδοθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση όταν απαγορεύτηκε σε συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να εισέλθουν στην αίθουσα, για να ακούσουν την απόφαση. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε με εντολή του δικαστηρίου για άρση των περιορισμών.