X

Μόνο με τον πατέρα του Ρωμανού συναντάται ο πρωθυπουργός

Παρά την κάθετη άρνηση του Νίκου Ρωμανού, ο πατέρας του έφτασε στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ant1news

Με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, παρά την κάθετη αντίδραση του απεργού πείνας, την οποία δήλωσε με χειρόγραφη επιστολή του. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1. Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η παράθεση του αιτήματος του Ρωμανού στον πρωθυπουργό, για μία "επιτάχυνση της διαδικασίας, με σκοπό τη σωτηρία της ζωής του παιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει την επέμβαση στη Δικαιοσύνη".

Η μητέρα του Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ δε θα παραστεί στη συνάντηση, σεβόμενη την επιθυμία του γιου της.

Ο Ρωμανός διανύει την 29η μέρα απεργία πείνας, ενώ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα ξεκινήσει απεργία δίψας όταν κατατεθεί προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση, που θα του δώσει το δικαίωμα των εξ αποστάσεων σπουδών, ως έχει.

Εν αναμονή και της σημερινής απόφασης του Αρείου Πάγου, για την έφεση στην απόφαση του Πλημμελειοδικίου Πειραιά,  που έχει καταθέσει βρίσκεται σε νομικό επίπεδο η υπόθεση, η οποία έχει δημιουργήσει πολιτικές και ενδοκυβερνητικές κόντρες.

Προ λίγων ημερών η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι "η κυβέρνηση προκαλεί την ένταση" της υπόθεσης, προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ενώ την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό η κόντρα μεταφέρθηκε σε επίπεδο υπουργών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε έκκληση στον Νίκο Ρωμανό να διακόψει την απεργία πείνας, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος είπε "Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν".