X

Η πιο "κρίσιμη" μέρα για τον Νίκο Ρωμανό

Οι εξελίξεις με την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και το περιεχόμενο της τροπολογίας που θα ψηφιστεί στην Βουλή, θα "καθορίσουν", όπως λέει, την στάση του.

Ant1news

Την πρόθεσή του να σταματήσει την απεργία πείνας, μόλις βρεθεί ο τρόπος να παρακολουθεί τα μαθήματά του από κοντά δήλωσε, μέσω του δικηγόρου του στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο Νίκος Ρωμανός.

Ο Ρωμανός βρίσκεται στην 30η μέρα απεργίας πείνας, με τα «όρια και τις αντοχές του να έχουν εξαντληθεί» όπως περιέγραψε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης. Χθες ο πατέρας του είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σήμερα αναμένει αφενός την απόφαση του Αρείου Πάγου στην έφεση που έχει ασκήσει στην απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά. Αφετέρου ψηφίζεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από απόσταση, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην περίπτωση που ψηφιστεί η ρύθμιση ως έχει, ο Ρωμανός έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι θα ξεκινήσει αμέσως και απεργία δίψας.

Χθες όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή είπε ότι το βραχιολάκι καλύπτει την περίπτωση του Ρωμανού, στον οποίο έκανε έκκληση να διακόψει την απεργία πείνας.

Ο 21χρονος έχει ήδη δηλώσει ότι δέχεται να φορέσει το βραχιολάκι, ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματά του εκτός φυλακής, κάτι που επανέλαβε σήμερα και ο εντολέας του, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο Ρωμανός δηλώνει ξεκάθαρα μέσω εμού ότι «Στην περίπτωση που δοθεί η ευκαιρία να σπουδάζει έξω από το κελί ,να υπάρχει πραγματική έννοια της μάθησης και να δίνει εξετάσεις, θα σταματήσει την απεργία πείνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.  Ραγκούσης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνης, ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή το βραχιολάκι δεν είναι έτοιμο, καθώς βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού, «έχει ωστόσο θεσμοθετηθεί και θα υπάρχει πολύ σύντομα».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μία ξεκάθαρη λύση». Χθες είχε ο ίδιος εγγυηθεί ότι ο Ρωμανός «θα επιστρέψει στη φυλακή, στην περίπτωση που πάρει εκπαιδευτική άδεια» , ενώ ο καθηγητής του από το Ειδικό Σχολείο των φυλακών Αυλώνα, δήλωσε την πρόθεσή του να τον συνοδεύει ο εκείνος στα μαθήματά του.