X

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για τον Ρωμανό στον Άρειο Πάγο

Σήμερα στην Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων.

Ant1news


Του Νίκου Γερακάρη

Μπήκε στο αρχείο ο φάκελος για τον Νίκο  Ρωμανό, καθώς με απόφαση της, η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, απορρίπτει το αίτημα των δικηγόρων του επί της αναιρέσεως του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Εντός της ημέρας θα γίνει η συζήτηση και ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Νίκος Ρωμανός θα μπορέσει να παρακολουθεί μέσω τηλεδιάσκεψης τα μαθήματα της Σχολής του.

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση  απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας", είπε ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε "λύση είναι και το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι και τη τελευταία ώρα η Πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Αν αρχίσει απεργία δίψας, σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας".

Ο Νίκος Ρωμανός, μέσω του συνηγόρου του, έχει διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που η τροπολογία ψηφιστεί ως έχει, θα ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Δέχεται, ωστόσο, να σταματήσει την απεργία πείνας αν του επιτραπεί να πηγαίνει στη σχολή του φορώντας το ειδικό βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, είπε ότι το βραχιολάκι καλύπτει την περίπτωση του Ρωμανού και τον κάλεσε να διακόψει την απεργία πείνας.

Ο 21χρονος διανύει σήμερα την 30η μέρα απεργίας πείνας, με τον οργανισμό του να είναι εξαντλημένος και αδύναμος, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση.