X

Όλο το πόρισμα του Εισαγγελέα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Δείτε όλο το πόρισμα του Εισαγγελέα με το οποίο αποφασίστηκε να μπει στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του.

Ant1news



Στο συμπέρασμα ότι ουδείς πολιτικός ή επιχειρηματίας δεν κρύβεται πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο κατέληξε ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στο πόρισμά του σχετικά με την υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες του Παύλου Χαΐκάλη για προσπάθεια χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο επτασέλιδο πόρισμά του, με το οποίο αποφασίστηκε τη Δευτέρα να μπει στο αρχείο η υπόθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλός επισημαίνει ότι «από τα στοιχεία της δικογραφίας, ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπολου "κρύπτεται" ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η Κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως, πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα».

Ο Εισαγγελέας, που δεν πείστηκε για τη βασιμότητα των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη, επισημαίνει ότι «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας, και γι΄ αυτό έθεσα τη δικογραφία στο αρχείο».

Παράλληλα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης ως προς τη νομιμότητα καταγραφής της επίμαχης συνομιλίας.



Αναλυτικά όλο το πόρισμα του Εισαγγελέα: