X

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015 αρχίζει η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει η υπόθεση  της  λίστα Λαγκάρντ, με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Προσδιορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η δίκη που αφορά στους χειρισμούς του πρώην Υπουργού αναφορικά με τη λίστα Λανγκάρντ θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2015, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαου Πάσσου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, με αμετάκλητο βούλευμα (3/2014) του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, ο πρώην υπουργός παραπέμφθηκε, με ψήφους 4-1, για τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου. Πάντως, κρίθηκε ότι πρέπει να απαλλαγεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως επίσης και ότι πρέπει να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες οι συγγενείς του (παραπέμπεται, δηλαδή, μόνον ο ίδιος).

Στο σκεπτικό του σχετικού βουλεύματος τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «με πρόθεση νόθευσε έγγραφο που ήταν προσιτό σ’ αυτόν λόγω της υπηρεσίας του, έχοντας σκοπό να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος με βλάβη του Δημοσίου, σε βάρος του οποίου απειλήθηκε ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000  ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλη».