X

Κλειστά τα δικαστήρια από 22 ως 27 Ιανουαρίου

Λόγω της κάλυψης εκλογικών αναγκών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Τις ίδιες ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Ant1news

Με επείγουσα εγκύκλιο του προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους επικεφαλής Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών καθώς και τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί τις ημέρες κατά τις οποίες επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των Δικαστηρίων, λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των δικαστηρίων θα ανασταλούν από τις 22 ως και τις 27 Ιανουαρίου, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, δηλαδή ως και τις 28 του μηνός.

Όσες ποινικές δίκες αρχίσουν πριν από τις 22 Ιανουαρίου και δεν ολοκληρωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22 του μηνός.

Από την αναστολή εξαιρούνται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί

Τις ημέρες που δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, καθώς αναστέλλεται υποχρεωτικά η διενέργεια τους.