X

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Χριστόδουλος Ξηρός

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σχεδίαζε να εξαπολύσει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο «Μανώλης της 17Ν» έδωσε τυπική απολογία ενώπιον του ανακριτή και δεν απάντησε σε ερωτήσεις, επανέλαβε, όμως, το πολιτικό μανιφέστο, το οποίο ανέγνωσε την Κυριακή και στον εισαγγελέα, κάνοντας μερικές προσθέσεις.

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση «με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας», θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό έργο τους», είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον ανακριτή.

Κατά την έξοδο του, δε, από τα δικαστήρια φώναξε: «Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας σωτήρας. Έξοδος από το ευρώ και ανάπτυξη με ιδία μέσα. Όποιος δεν μας το λέει αυτό είναι ψεύτης».



Πάντως, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης αρνήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο για επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Έκανε λόγο για αστυνομικά σενάρια και ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στη σχηματισθείσα  δικογραφία οποιοδήποτε σχεδιάγραμμα που να περιγράφει το σχέδιο αυτής της επίθεσης. Μάλιστα, ανέφερε πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη.