X

Ξεκίνησαν οι απολογίες για τα Super Puma

Ελεύθερος, μετά την απολογία του, αφέθηκε ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που άνοιξε τον κύκλο των απολογιών.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

15.000 ευρώ χρηματική εγγύηση επεβλήθη στον πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη  Στράντζαλη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Ο πρώην αξιωματικός άνοιξε πρώτος τον κύκλο των απολογιών αναφορικά με την υπόθεση της προμήθειας τεσσάρων Super Puma, όπου η εισαγγελική έρευνα έχει διαπιστώσει παράνομες πληρωμές-μίζες, οι οποίες εκτιμώνται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο αφορά στα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας ο εν λόγω κατηγορούμενος μαζί με άλλους δύο πρώην αξιωματικούς, Θ. Μόσχο και Ι. Ράμμο φέρονται να έχουν λάβει συνολικά 523 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης με την εταιρεία Eurocopter, χρήματα που σύμφωνα με την έρευνα προέρχονται από λογαριασμούς εταιρείας Malwern. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλ. Τσάτσου και Στ. Κομνόπουλου, οι οποίοι φέρονται ως μεσάζοντες στην προμήθεια των Super Puma.

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί σε απολογία τις προσεχείς ημέρες.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθεί από τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή Χρ. Κατσιάνη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφορικά με την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και τη συμμετοχή του σε off shore εταιρεία, καθώς από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι έλαβε μέσω υπεράκτιας εταιρείας συμφερόντων του το ποσό του 1,6 εκ. ευρώ από τους δύο επιχειρηματίες που εμπλέκονται με την προμήθεια των Super Puma.