X

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Ξηρού

Απολογήθηκαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας.

Ant1news


Προφυλακιστέους έκρινε ο εφέτης ειδικός ανακριτής τον 29χρονο Αλβανό και τον 23χρονο Έλληνα που κατηγορούνται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Και οι δύο, πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Ο 23χρονος -αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν σε λευκό αυτοκίνητο τύπου βαν που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω και θεωρείται από τις αρχές μέσο διαφυγής μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού-, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Παραδέχθηκε, μόνον, ότι πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε, μετά από τηλεφώνημα γνωστού του, να "βάλει μπροστά" ένα αυτοκίνητο, το οποίο του έφεραν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, λαμβάνοντας ως αμοιβή 1.500 ευρώ. 

Ο αλλοδαπός, δεύτερος, κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή ότι απλώς μετέφερε σε διάφορα σημεία, με αυτοκίνητο, την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία του είχε συστηθεί ως Μαρία, χωρίς να γνωρίζει κάτι περισσότερο για αυτήν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα του 29χρονου Αλβανού εντοπίστηκαν στο σπίτι που είχε νοικιάσει η Σπυροπούλου, με πλαστά στοιχεία, στην Περαχώρα Λουτρακίου. Ο 29χρονος Αλβανός απέδωσε τα αποτυπώματα στο γεγονός ότι διανυκτέρευε κάποια βράδια στο σπίτι στην Περαχώρα και υποστήριξε πως σταμάτησε να συνεργάζεται με την "Μαρία" όταν είδε ότι στην τσάντα της είχε πιστόλι.