X

Νέες αποφάσεις του ΣτΕ που επιτρέπουν τα τατουάζ στους ένστολους

Αρκεί να μην βρίσκονται σε εμφανή σημεία και να είναι συμβατά με την ουδετερότητα που επιβάλλεται για τους ένστολους.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ακόμα τρεις αποφάσεις εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας βάσει των οποίων οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αρκεί αυτά να μην βρίσκονται σε εμφανή σημεία του σώματος και η απεικόνισή τους να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που επιβάλλει το Σύνταγμα για τους ένστολους.

Το Γ' τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ακολουθώντας προηγούμενη απόφαση του 2014, δικαίωσε 4 υποψηφίους ειδικούς φρουρούς που είχαν κοπεί από τους διαγωνισμούς την τριετία 2008-2010 επειδή είχαν τατουάζ.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επιπλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Επισημαίνουν δε ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού  από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.