X

Προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» κάθε μεταβολής στην ΕΡΤ

Η συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε σήμερα για τις 18 του μηνός.

Ant1news

Αναστέλλεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε. μετά από σχετική προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη.

Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί  σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα, που ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε. Ο αιτών υποστηρίζει ότι είναι  κατεπείγουσα η ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, όπως και η άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς  τη λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης κ.λ.

Όμως, η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε σήμερα για τις 18 του μηνός, ενώ παράλληλα η Ειρηνοδίκης εξέδωσε τη σχετική προσωρινή διαταγή (προς την ασκούσα την διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την  επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά), με την οποία απαγόρευσε κάθε μεταβολή  της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.» (δηλαδή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου  Ιωάννη Καρακώστα, νομικού και πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ).

Κατόπιν τούτου, ο κ. Κόκκας, κατ΄  εντολή του κ. Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».