X

Καταδικάστηκε ο Μιχαηλίδης για τις μίζες των TOR M1

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα καθορίσει την τελική έκταση της ποινής.

Ant1news


Της Λίας Κοντοπούλου

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία ,που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως και έκρινε ενόχους εκτός από τον Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη, τον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, καθώς και έναν πρώην νομικό σύμβουλο του ελληνικού δημοσίου και τη σύζυγό του.

 Στην εισήγηση της η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση και αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονταν από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω off shore εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

 Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.