X

Νέο τετ α τετ Παναγόπουλου με τους απαγωγείς του - τί κατέθεσε

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε ο Περικλής Παναγόπουλος και η σύζυγός του για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή από το επονομαζόμενο συνδικάτο του εγκλήματος.

Ant1news




Της Λίας Κοντοπούλου

Έξι χρόνια μετά την κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου από τα μέλη του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος με πρωταγωνιστές τον Παναγιώτη Βλαστό και το Γιάννη Σκαφτούρο και ενώ ακόμα και σήμερα τα λύτρα -30 εκατομμύρια ευρώ- εξακολουθούν να «ξεπλένονται» από τους έγκλειστους εγκεφάλους της greek mafia, όπως έχει καταθέσει η ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα, ο εφοπλιστής βρέθηκε για ακόμα μία φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, ο Περικλής Παναγόπουλος και η σύζυγός του Κατερίνα, που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν, χωρίς όμως να έχουν αισθήματα αντεκδίκησης. Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τους ευχήθηκαν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

«Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως. Οι απαγωγείς με πρόσεξαν  και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

«Η ψυχραιμία του συζύγου μου βοήθησε κι εμένα ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα. Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους», είπε από πλευράς της η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ο εφοπλιστής δέχθηκε τη συγγνώμη που του ζήτησε ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Χαράλαμπος Μουστάκας, ο οποίος είχε αναλάβει να φρουρεί τον Περικλή Παναγόπουλο, όσες ημέρες βρισκόταν υπό ομηρία.

Ο διάλογος του κατηγορούμενου με τον Περικλή Παναγόπουλο:

-Κατηγορούμενος:

Σας ζητώ συγγνώμη, λυπάμαι πολύ για το κακό που σας προξένησα.
-Περικλής Παναγόπουλος:
Σε συγχωρώ, έχεις την ηλικία του εγγονού μου… Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου, να βγεις από τη φυλακή και να βρεις το δρόμο σου.

«Η κατάθεση δύο εξεχόντων Ελλήνων, του κ.Περικλή Παναγόπουλου και της συζύγου του, συγκίνησε και συγκλόνισε την αίθουσα του Δικαστηρίου. Όσον αφορά τον εντολέα μου Χαράλαμπο Μουστάκα, ο κ.Παναγόπουλος έδειξε το δρόμο της καταλαγής, της συγχώρεσης και της επιείκειας», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Χ. Μουστάκα, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει η Λίτσα Βλαστού, μέρος των χρημάτων από την απαγωγή Παναγόπουλου φυλάσσονται από έναν εφοπλιστή μεγάλης ηλικίας που ζει στη Θεσσαλονίκη. Ο εξάδελφός της, αν και έγκλειστος, ενδιαφερόταν με τα λύτρα να κάνει επενδύσεις και να αγοράσει ακόμα και πλοίο. Η ίδια έκρυβε κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού της μέρος των χρημάτων για λογαριασμό του Βλαστού.

Μάλιστα τον εμπλέκει στη βομβιστική επίθεση κατά της προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που καταδίκασε τον Παναγιώτη Βλαστό και τους συγκατηγορούμενούς του για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.