X

Απολογείται σήμερα ο Βλαστός

Ο βαρυποινίτης φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές, στην οποία αποδίδονται κακουργηματικές πράξεις.

Ant1news

Ενώπιον των ανακριτών Δημήτρη Φούκα και Ρέας Κατσίβελη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Παναγιώτης Βλαστός, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές. 

Ο βαρυποινίτης φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές, στην οποία αποδίδονται κακουργηματικές πράξεις, όπως βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακίνηση μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες, αρπαγές, σχέδια απαγωγών και εκβιασμούς. 

Την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε μέσα από τις φυλακές, έφερε στην επιφάνεια η εξαδέλφη του Βλαστού, Λίτσα, η οποία τρομοκρατημένη από την βομβιστική επίθεση εναντίον της στις 2 Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία. Όπως κατήγγειλε η ίδια, ο Βλαστός ήθελε να τη σκοτώσει, καθώς πίστευε πως του είχε «φάει» 250.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα οποία της είχε εμπιστευτεί για να τα κρύψει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογίες και οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος.