X

Εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 40χρονου παιδεραστή

Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του 40χρονου παιδεραστή-επιχειρηματία από το Περιστέρι. Προκαταρκτική εξέταση για πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της εισαγγελίας.

Ant1news



Εντολή για την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του 40χρονου παιδεραστή, που συνελήφθη την Τρίτη στο Περιστέρι, την ώρα που παρέσερνε ένα 13χρονο αγοράκι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν, όπου βίαζε μικρά παιδιά, έδωσε ο εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Chat Scanning», για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και εκτός από αυτόν, εντοπίστηκαν άλλοι πέντε παιδόφιλοι.

Όπως προέκυψε, πριν από μερικούς μήνες σε βάρος του 40χρονου παιδεραστή είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα.

Κατόπιν τούτου, από την Εισαγγελία διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας, καθώς η σχετική δικογραφία είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

«Σχετικά µε τον απολύτως δικαιολογηµένο θόρυβο που προκλήθηκε στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης σ' ότι αφορά στον δράστη βιασµού και αποπλάνησης παιδιού έχουµε να σας πληροφορήσουµε τα εξής: Την 25/8/2014 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία µας δικογραφία που αφορούσε στο βιασµό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθηµερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη.

Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην Υπηρεσία µας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη µέσω face-book, η οποία δόθηκε αυθηµερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην Υπηρεσία µας µέσω ταχυδροµείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέµβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και µε δεδοµένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία µε άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειµένου να δοθεί άµεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη.

Σηµειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλεται µε ταχυδροµείο αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειµένου να εκδοθεί άµεσα ένταλµα σύλληψης.

Τελικώς η δικογραφία µετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άµεσα στον Εισαγγελέα ο οποίος αµέσως άσκησε ποινική δίωξη ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για τη δηµοσιοποίηση των στοιχέίων του. Σε κάθε περίπτωση από την Υπηρεσία µας διατάχθηκε άµεσα πέιθάρχική προκαταρκτική εξέταση προκειµένου να διακριβωθούν τυχον πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας µας».