X

«Σφίγγα» ο Διώτης στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το πώς έφτασε στα χέρια του η λίστα Λαγκάρντ.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το πώς έφτασε στα χέρια του η λίστα Λαγκάρντ και τι ενέργειες έγιναν από εκείνον όσο ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Ιωάννης Διώτης.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός και πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ επικαλέστηκε κώλυμα στο Ειδικό Δικαστήριο να καταθέσει αναφορικά με την υπόθεση, καθώς εκκρεμεί η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πράξεις συναφείς με αυτές που δικάζεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως δεν μπορεί για τα ίδια πραγματικά περιστατικά να είναι και μάρτυρας και κατηγορούμενος, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να εξεταστεί.

Ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο χρονικό διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών δεν του είχε παραδώσει τη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε όμως στο δικαστήριο ότι κωλύεται να απαντήσει για το τι συνέβη μετά την αποχώρησή του κ. Παπακωνσταντίνου από την κεφαλή του Υπουργείου Οικονομικών λόγω της άλλης δίκης.

Δεν απάντησε ούτε σε ερωτήματα σχετικά με το τι ενέργειες έκανε αναφορικά με τη λίστα όσο διάστημα Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατέθεσε επίσης ότι εκ των υστέρων έμαθε πως η λίστα Λαγκάρντ περιελάμβανε 2062 ονόματα, καθώς εκείνος γνώριζε ότι  περιείχε 2059. Υποστήριξε πως γνώριζε ότι η επίμαχη λίστα είχε φτάσει στην χώρα μετά από συνεννόηση μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας και Γαλλίας.