X

Στον Κορυδαλλό Αγγελική και «Ιάσονας»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι, που πήραν το δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Ant1news

Τυπικοί στις απολογίες τους ήταν η Αγγελική Σπυροπούλου και ο «Ιάσονας», οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και μετάγονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δηλώνω αναρχική» είπε η Αγγελική στην απολογία της.

Δήλωσε επίσης ότι εδώ και τέσσερις ημέρες μετέχει στην απεργία πείνας μαζί με τα έγκλειστα μέλη της συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς για την «άδικη» και «παράνομη» προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τςάκαλου και της συντρόφου του Γερ.Τσάκαλου.

Ο δικηγόρος της Φρ.Ραγκούσης δεν ήθελε να κάνει δήλωση στην κάμερα, όμως δηλώνει για σάιτ και εφημερίδες ότι «Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε και περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές».

Η 22χρονη Αγγελική κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους έγκλειστους Πυρήνες της Φωτιάς και τα ελεύθερα μέλη της οργάνωσης. Η νεαρή είχε ενεργό ρόλο και στην επιχείρηση Ξηρού για την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος επίσης κατηγορείται για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο «Ιάσονας» είχε επαφές τόσο με τους έγκλειστους Πυρήνες, όσο και με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο φέρεται ότι είχε την ιδέα να δολοφονήσει. Σύμφωνα δε με τα τελευταία στοιχεία από την αποκωδικοποίηση των ηλεκτρονικών συνομιλιών, δεν αποκλείεται να έκρυβε τον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη στο σπίτι του στο Γαλάτσι.

Ο καθηγητής Πληροφορικής με το λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες, είχε ενεργό ρόλο και στις ενέργειες της Σέχτας Επαναστατών την περίοδο 2009 – 2010.

Ο «Ιάσων»  επίσης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και διάβασε ένα κείμενο με τις θέσεις του.