X

Παύση δίωξης Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Κανέλλη

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επήλθε επικίνδυνη σωματική βλάβη, η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως, αλλά απλή, για την οποία όμως δεν είχε κατατεθεί μήνυση.

Ant1news

Την παύση της ποινικής δίωξης για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από τον Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση, σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχει τελεστεί το συγκεκριμένο αδίκημα, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, αλλά ότι επρόκειτο για απλή σωματική βλάβη, για την δίωξη της οποίας όμως απαιτείται η υποβολή μήνυσης.

Ωστόσο, καθώς η Λιάνα Κανέλλη δεν είχε υποβάλλει μήνυση κατά του Ηλία Κασιδιάρη, μετά το περιστατικό, στις 7 Ιουνίου 2012,  «στον αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη, δεν υπάρχει πλέον δίωξη σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε "δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική".

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα και με διακοπές, λόγω των αποδοκιμασιών από φίλα προσκείμενα στην Χρυσή Αυγή πρόσωπα, που είχαν κατακλύσει το ακροατήριιο, η Λιάνα Κανέλλη, επεσήμανε ότι «η λέξη “αθώος” δεν ακούστηκε μέσα στην αίθουσα”, ενώ γενναία χαρακτήρισε την απόφαση ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης.