X

Σε δίκη Χριστοφοράκος, Καραβέλας και Τσουκάτος για τη SIEMENS

Εδώλιο για 64 άτομα δείχνει το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της SIEMENS.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται συνολικά 64 πρόσωπα για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της SIEMENS, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλας, ο Θεόδωρος Τσουκάτος και άλλα πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ και της ελληνικής SIEMENS, αλλά και 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά  περίπτωση είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές, σε ορισμένες δε περιπτώσεις με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, ενώ με το βούλευμα διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μ.Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα.

Δήλωση Κεχαγιόγλου για την αθώωση της Καράβελα

Ο συνήγορος της Χρυσάνθης (Σαλίνας) Καράβελα, Σάκης Κεχαγιόγλου, σχολίασε με γραπτή του δήλωση την απαλλαγή της πελάτισσας του.

«Εκφράζω τη βαθειά ικανοποίηση και χαρά μου για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσεται πλήρως και για όλες τις κατηγορίες η εντολέας μου Σαλίνα Καραβέλα, πρωτότοκη κόρη του Χρήστου Καραβέλα. Είχα δηλώσει στο παρελθόν ότι τη Σαλίνα αποφυλάκισε πρώτη η ελληνική κοινωνία και ακολούθησαν τα όργανα της Δικαιοσύνης.

Απόηχο του πρωτοφανούς εκείνου και συγκινητικού κλίματος συμπαράστασης της κοινωνίας αποτελεί και το σημερινό αθωωτικό βούλευμα. Τέλος, είναι πια ξεκάθαρο και σεβαστό ότι ο ελληνικός λαός αρνείται και αντιδρά αποφασιστικά στην ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων και δεσμών. Και αυτό αποτελεί διαχρονικό δίδαγμα και παρακαταθήκη.»