X

Σε γιγαντοοθόνη θα προβληθεί η λίστα Λαγκάρντ

Κρίσιμη κατάθεση από την Γαλάτεια Μανέ, συνεργάτιδα του Διώτη, που αντέγραψε το αρχείο.

Ant1news

Την προβολή της λίστας Λαγκάρντ μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την αυριανή συνεδρίαση αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για το περιεχόμενο του επίμαχου CD και του USB αντιγράφου.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να κλητευθεί για να καταθέσει την Τρίτη η Γαλάτεια Μανέ η οποία ήταν η ιδιαιτέρα γραμματέας του Ιωάννη Διώτη, κατά το επίμαχο διάστημα, όπου αντέγραψε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια του ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε για δεύτερη ημέρα ο πραγματογνώμων της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απ. Δελτσίδης.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου Ν. Πάσσου προς τον μάρτυρα, εάν -σε περίπτωση που βρεθεί- το αρχικό CD, το οποίο έχει χαθεί, θα έδινε περισσότερα στοιχεία, και ο κ. Δελτσίδης απάντησε ότι πιθανώς να έδινε στοιχεία.

Σε δεύτερη ερώτηση του κ. Πάσσου, εάν η διαγραφή των επίμαχων τριών αρχείων (που ήταν των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου) από το επίμαχο CD θα άφηνε «ίχνη» ο μάρτυρας απάντησε ότι θα άφηνε μεν «ίχνη», εκτός εάν η διαγραφή έχει γίνει από έναν έμπειρο χρήστη, οπότε στην περίπτωση αυτή δεν έχει αφήσει.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στον μάρτυρα, οποίος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι σε ένα αρχείο είναι δυνατή η αλλαγή ημερομηνίας, έτσι ώστε να φαίνεται ότι δημιουργήθηκε σε άλλη ημερομηνία, ενώ σημείωσε ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «τεχνικά τα πάντα είναι δυνατά».