X

Κακουργηματική δίωξη για παράνομες προσλήψεις στο Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.

Έξι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να ευθύνονται για παράνομες προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.

Ant1news

 

Της Λίας Κοντοπούλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι υπευθύνων της εταιρείας "Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε." οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για παράνομες προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες επέφεραν ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Η δίωξη αφορά στο κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Οι ευθύνες προέκυψαν μετά από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν στην αδικαιολόγητη πρόσληψη δέκα υπαλλήλων, καθώς και στη μετατροπή τριάντα πέντε  συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συμβάσεις έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο ενώ  στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.  "Με τον τρόπο αυτό", όπως επισημαίνει αρμόδια εισαγγελική πηγή "εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης." 

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους υπευθύνους.