X

Στους ανακριτές κατά της διαφθοράς ο Σμπώκος

Έδωσε κατάθεση για το κύκλωμα των φυλακών, ενώ αύριο θα ολοκληρώσει την απολογία του για την ίδια υπόθεση ο Βλαστός.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Για τις πιέσεις που δεχόταν από τους φερόμενους ως εγκεφάλους του κυκλώματος των φυλακών κατέθεσε στους ανακριτές κατά της διαφθοράς ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, επιβεβαίωσε τα όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στην Αστυνομία σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις σε συγγενικά του πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει πως τον Ιανουάριο του 2013 τον είχε πλησιάσει ο Γιάννης Σκαφτούρος και απειλώντας τον ότι θα του διαλύσει το σπίτι του ζήτησε αρχικά το ποσό των 10 εκ.ευρώ, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έπραξε και ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο Γιάννης Σμπώκος του είπε, «δεν είναι δική μου υπόθεση, εξυπηρέτηση κάνω, γνώμη μου είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στο Σκαφτούρο για να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα γίνει ατύχημα».

Αύριο, ο Παναγιώτης Βλαστός,  θα βρεθεί και πάλι ενώπιον των ανακριτών για να ολοκληρώσει την απολογία του, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβούν οι ανακριτές στον Κορυδαλλό, ώστε να αποφευχθεί μία νέα μεταγωγή του βαρυποινίτη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.