X

Συγκλονίζει η κατάθεση του Αιγύπτιου που κακοποιήθηκε στην Σαλαμίνα

Ο 32χρονος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βασανιστεί και κακοποιηθεί από τον εργοδότη του, το γιό του και δύο ακόμα άτομα, το Νοέμβριο του 2012.

Ant1news


Της Δώρας Βογιατζάκη

Μετά από τρία χρόνια και τέσσερις αναβολές, ξεκίνησε στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της υπόθεσης του βασανισμού του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ.

Ο 32χρονος είχε βασανιστεί και κακοποιηθεί από τον εργοδότη του, το γιό του και δύο ακόμα άτομα, το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα. Αρχικώς στο φούρνο όπου εργαζόταν και μετά σε έναν στάβλο όπου τον μετέφεραν αλυσοδεμένο, ο 32χρονος μετανάστης έζησε για σχεδόν 24 ώρες τον εφιάλτη. Κατόρθωσε να αποδράσει και βρέθηκε λιπόθυμος στο δρόμο από περαστικούς, με τους μώλωπες στο σώμα του και την αλυσίδα γύρω από το λαιμό του να μαρτυρούν το φρικτό βασανιστήριό του.

Με την κατάθεση του θύματος άρχισε η διαδικασία. Με τρεμάμενη φωνή και πολλές φορές με έντονο τον τρόμο στα μάτια του περιέγραψε στους δικαστές τα όσα έζησε. 'Ήταν ένα συνηθισμένο Σάββατο στη δουλειά, είπε. Ζήτησε να φύγει λίγο νωρίτερα. Τότε ξαφνικά το αφεντικό του, ο γιος του κι ένας ακόμα από τους κατηγορούμενους του επιτέθηκαν με μπουνιές. Τον έδεσαν με μια αλυσίδα από το λαιμό, σαν ζώο και τον οδήγησαν με ένα φορτηγάκι σε ένα στάβλο. Τον κρέμασαν από ένα δοκάρι και συνέχισαν να τον ξυλοκοπούν αλύπητα. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και παρακολουθείται και από ψυχολόγο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μου έβγαλαν το παντελόνι και έφεραν μία βέργα για να … Έχασα τον αντρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου, ντρεπόμουν φρικτά»

Προηγουμένως, σύμφωνα με τον 32χρονο Αιγύπτιο του είχαν αρπάξει περίπου 12.000 ευρώ που είχε στην τσέπη του και σε ένα τσαντάκι στο φούρνο. Χρήματα δικά του και κάποιων συμπατριωτών του, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να τα φυλάει καθώς εργαζόταν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Με δάκρυα σχεδόν περιέγραψε ότι έσκισαν ακόμα και τις φωτογραφίες των παιδιών του που ήταν ανάμεσα στα χαρτονομίσματα. Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτά. Με χλευαστική διάθεση, όπως κατέθεσε ο Ουαλίντ Ταλέμπ, ενώ έπιναν μπύρες βασανίζοντας τον του είπαν: «Άμα διψάς, μουσουλμάνε, επειδή εσύ δεν πίνεις μπύρα θα στη ρίχνουμε πάνω σου»

Ο Αιγύπτιος μετανάστης εξέφρασε φόβους ακόμα και για τη ζωή του καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε ως τη δίκη υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλή από τον πρώην εργοδότη του. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου, ο γιός του και οι δύο φίλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ληστείας, της αρπαγής, της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η κατάθεση του 32χρονου θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου καθώς το δικαστήριο διέκοψε.