X

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου εναντίον του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ant1news


Της Λίας Κοντοπούλου

Ο μόνος που είχε συμφέρον να αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέληξε στην πολύωρη αγόρευσή της η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου. Χαρακτήρισε "προφάσεις εν αμαρτίαις" όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του πρώην Υπουργού και τόνισε ότι ήταν ο μόνος που είχε συμφέρον να προχωρήσει στη νόθευση της λίστας, ώστε να μην υποστούν φορολογικό έλεγχο οι συγγενείς του και να μην ζημιωθεί η πολιτική του εικόνα. 

Η Εισαγγελέας πρότεινε προς το Ειδικό Δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον πρώην Υπουργό και για τις δύο κατηγορίες της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας προς την Υπηρεσία. 

"Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα μικρομάγαζα, ο κατηγορούμενος είχε συμφέρον να κάνει τη νόθευση και αυτός την έκανε" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε απογοητευμένη από τη στάση του πρώην Υπουργού. "Η στάση του πραγματικά με απογοήτευσε, ένας άνδρας με τόσα προσόντα, που έχει περάσει από τόσες θέσεις, που προέρχεται από μία τέτοια οικογένεια με τέτοιο βιογραφικό θα έπρεπε να είναι πιο ειλικρινής και να συναισθανθεί αυτό που έκανε." 

Η εισαγγελέας έκλεισε την αγόρευσή της με την ευχή η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ να είναι "το τελευταίο στραβοπάτημα της δημόσιας διοίκησης. "Ας ελπίσουμε" είπε, "κάποια στιγμή να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά και για το κράτος και τη διοίκησή μας, να αναβαθμιστεί και να έχει καλύτερη εικόνα και στο εξωτερικό."