X

Με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου

Για ακροβατισμούς της Εισαγγελέως, που δεν αρμόζουν σε ένα Ειδικό Δικαστήριο, μίλησε ένας εκ των συνηγόρων του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε ο συνήγορός του Τάκης Βασιλακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για “λογικούς ακροβατισμούς” και "λογικονομικά άλματα" κατά τη χθεσινή αγόρευση της Εισαγγελέως, τα οποία δεν αρμόζουν σε ένα Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ.Βασιλακόπουλος επεσήμανε στην αγόρευσή του ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα πρέπει να έχει “μαθηματική λογική”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «ο κάθε κατηγορούμενος είναι ένοχος, όχι γιατί το πιστεύει ο δικαστής, αλλά γιατί ο δικαστής θα πρέπει να είναι σε θέση θα δικαιολογήσει την περί τούτου κρίση. Με το σκέτο "πιστεύω ότι το έκανε", δουλειά δεν γίνεται και δεν πρέπει να γίνεται κατά το Σύνταγμα».

Νωρίτερα, αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Υπουργού, Παναγιώτης Κουρελέας, ο οποίος επίσης τόνισε το ότι η καταδίκη πρέπει να έρθει μόνο εφόσον υπάρχει βέβαιη δικανική πεποίθηση, χωρίς καμία αμφιβολία.

«Η υπόθεση έχει χαρακτήρα πολιτικού θρίλερ. Καταλαβαίνω τον καχύποπτο που δεν  έχει πειστεί ή δεν έχει αμφιβολίες διότι το πρώτο cd χάθηκε. Ότι το έχασε επίτηδες ο Υπουργός. Τι θα προσέφερε; Ότι είχε 2.062 αρχεία; Μα δε το αμφισβητούμε. Αμφισβητούμε μόνο ότι ο κατηγορούμενος διέγραψε 3 αρχεία. Δεν είναι το cd που σας λείπει, είναι το usb που έστειλε ο Παπακωνσταντίνου στο Διώτη. Χωρίς αυτό μόνο στο χώρο των ενδείξεων μπορούμε να κινηθούμε, αλλά είδατε σε πόσες λακκούβες πέφτουμε» κατέληξε ο κ.Κουρελέας.

Αύριο θα αγορεύσει ο τρίτος συνήγορος υπεράσπισης του Γ.Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Δημακόπουλος.