X

Την ερχόμενη Τρίτη η απόφαση για Παπακωνσταντίνου

Στις 24 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα θα εκδοθεί η απόφαση για το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ανακοίνωσε ο  πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ευχαρίστησε την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου και όλα τα μέλη του δικαστηρίου, οι οποίοι με τις ερωτήσεις τους προσπάθησαν να διαλευκάνουν «αυτήν την κάπως σκοτεινή υπόθεση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε και τον κατηγορούμενο πρώην Υπουργό και τους υπερασπιστές του για την αξιοπρεπή τους στάση και το σεβασμό που επέδειξαν στο δικαστήριο.

Η αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας έπεσε με την αγόρευση του τρίτου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Δημακόπουλου και τις δευτερολογίες της Εισαγγελέως και των άλλων δύο δικηγόρων του.

Ο κ. Δημακόπουλος έθεσε θέμα παραγραφής των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην Υπουργός, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ουδέποτε το έχει προβάλει, και τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα.

Στο χαρακτηρισμό «προφάσεις εν αμαρτίαις» της Εισαγγελέως για τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου αντέτεινε ότι «αυτή η συλλογιστική αδικεί τον κατηγορούμενο και την πραγματικότητα».

«Δεν υπάρχουν», πρόσθεσε ο συνήγορος, «απτές αποδείξεις ότι ο πρώην Υπουργός διέγραψε τα εν λόγω αρχεία. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Στην περίπτωσή του  οι ενδείξεις ισοσκελίζονται. Υπάρχουν  ενδείξεις που στρέφουν τις υπόνοιες σε βάρος του πρώην Υπουργού, ήταν δικοί του συγγενείς που είχαν τους λογαριασμούς, αυτός πήρε τη λίστα κτλ, αλλά υπάρχουν και οι αντίθετες ότι δηλαδή τη διαγραφή την έκανε κάποιος άλλος για να τον εκθέσει».

Η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στη δευτερολογία της επεσήμανε πως για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απόπειρας απιστίας είναι απαραίτητο να καθοριστεί το ύψος της ζημίας αιτιολογημένα από το δικαστήριο.