X

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζεται με όρους και εγγύηση η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου.

Ant1news


Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1.

Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης ύψους 10 χιλιάδων ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής της 3 φορές το μήνα και της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας.

Αντιθέτως, απορριπτική ήταν η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου εφετών αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας. Παρά την εισαγγελική πρόταση που είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης της νεαρής συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, το συμβούλιο εφετών με βούλευμά του αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η προσωρινή κράτηση που της έχει επιβληθεί.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο νομικός σύμβουλος της Αθηνάς Τσάκαλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν.

Η ανακοίνωση του Σάκη Κεχαγιόγλου

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους  συναδέλφους κκ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά  και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου.

Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής».