X

Αρνείται να βγει από τις φυλακές η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Παρά το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών το οποίο διατάσσει την αποφυλάκιση με όρους και την καταβολή εγγύησης της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, η ίδια αρνείται να βγει από τις φυλακές, ζητώντας να αποφυλακιστεί και η νεαρή σύντροφος του ενός γιου της.

Η κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που φιλοξενούσε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα τη συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» δεν καταβάλλει την εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ ώστε να αποφυλακιστεί, λέγοντας ότι δεν θα βγει από τη φυλακή εάν δεν αρθεί και η προσωρινή κράτηση της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Η νεαρή, που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, μετά το χθεσινό «όχι» του δικαστικού συμβουλίου στο αίτημα αποφυλάκισης, κατέθεσε σήμερα νέα αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης, αυτή τη φορά ενώπιον του Ανακριτή.

Στην αίτησή της αναφέρει:

«Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο.

Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μουζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου».