X

Όσβαλντ: Δεν γνωρίζω τίποτα για μίζες των εξοπλιστικών ASRAD

Κατέθεσε ως μάρτυρας για υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών. Αύριο η απολογία του.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή κατέθεσε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όσβαλντ, ο οποίος στην συγκεκριμένη υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παράνομες πληρωμές, ούτε έχει στη διάθεσή του λίστα με πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες.

Το μόνο που φέρεται να παραδέχεται είναι ότι κατά το παρελθόν είχε ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι τα χρήματα που κατέληξαν στο λογαριασμό αυτό προέρχονταν από μίζες.

Ο Αντώνης Κάντας ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες κι έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για τη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος.

Το ενδιαφέρον των ανακριτών στρέφεται στο τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο Ελβετός τραπεζίτης και εάν γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών στις οποίες είναι κατηγορούμενος. Τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.