X

Αρνητική η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην επέκταση του επιδόματος των 176 ευρώ

Εάν παρά την εισήγηση ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι το επίδομα πρέπει να επεκταθεί τότε την τελική απόφαση θα πάρει το Ανώτατο ειδικό Δικαστήριο.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Να μην επεκταθεί η χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ σε δύο κατηγορίες υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα εισηγήθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Την ίδια εισήγηση έκανε στην Ολομέλεια και η Αρεοπαγίτης Ασπασία Καρέλου.

Η καταβολή του επιδόματος είχε θεσπιστεί αρχικά για την οικονομική ενίσχυση χαμηλόμισθων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά με νομοθετικές ρυθμίσεις και δικαστικές αποφάσεις επεκτάθηκε σταδιακά σε πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ

Οι συγκεκριμένες προσφυγές αφορούν υπαλλήλους που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού και υπαλλήλους παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Τόσο η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός όσο η εν λόγω αρεοπαγίτης, συντάχθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του  Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία σε αντίστοιχη υπόθεση έχει κρίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.

Εάν η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου κρίνει ότι το επίδομα πρέπει να επεκταθεί τότε την οριστική απόφαση  ίσως χρειαστεί να δώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα σε αντιφατικές αποφάσεις.