X

Τον Μάιο θα καταθέσουν Σημίτης και Βενιζέλος για τον Τσοχατζόπουλο

Ψυχρές χειραψίες μεταξύ πρώην Υπουργών και πρώην Πρωθυπουργού στο Εφετείο Αθηνών.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Στο Εφετείο Αθηνών προσήλθαν οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου, που είχαν κληθεί να καταθέσουν, μαζί με τον Γιάννο Παπαντωνίου, για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο τελευταίος δεν προσήλθε, καθώς λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό. Το δικαστήριο τους ανακοίνωσε ότι επειδή δεν έχουν τελειώσει οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίες πρέπει να προηγηθούν των δικών τους, θα εξεταστούν σε άλλες ημερομηνίες.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη, ορίστηκε η 13 Μαΐου ως ημέρα εξέτασης, ενώ την 20η Μαΐου θα καταθέσουν η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιάννος Παπαντωνίου.  Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

Το πρωί, όταν ο πρώην Υπουργός Άμυνας μπήκε, συνοδεία αστυνομικών στην αίθουσα, αντί για το εδώλιο, κατευθύνθηκε κατευθείαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι πρώην συνάδελφοί του. Είπε «καλημέρα σε όλους», όμως πλησίασε και καλημέρισε ξεχωριστά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Καλημέρα Βαγγέλη» είπε στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος του έδωσε το χέρι, του είπε «γεια σου Άκη» κι έστρεψε αλλού το πρόσωπό του.

Ακολούθως ακολούθησε τον Σημίτη, του είπε «Πρόεδρε» κι εκείνος του έκανε μία ψυχρή χειραψία.

Όταν οι δημοσιογράφοι είπαν στον κ.Τσοχατζόπουλο «ιστορική μέρα σήμερα», μιας και ο ίδιος είχε πολλές φορές αναφερθεί στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο πρώην Υπουργός απάντησε «ε, όχι και ιστορική».