X

Σάββας Ξηρός: Δε θα δεχτώ το βραχιολάκι για θρησκευτικούς λόγους

Μέχρι και την Αποκάλυψη του Ιωάννη επικαλέστηκε ο Σάββας Ξηρός για να δικαιολογήσει την άρνηση του να φορέσει το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ant1news

Αρνητικός στην προοπτική να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι εμφανίστηκε ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Σάββας Ξηρός.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» για την απόφασή του και επικαλέστηκε θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους.

«Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες», υποστήριξε ο Σάββας Ξηρός, προσθέτοντας ότι θέλουν να τον κάνουν «πειραματόζωο».

«Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα», ανέφερε.

Ο Σάββας Ξηρός επισήμανε πως η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη και ότι με το βραχιολάκι δε θα μπορεί καν να υποβληθεί σε εξετάσεις (π.χ. μαγνητική ή αξονική τομογραφία).

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε πως δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπό του αλλά με τις προσπάθειες των Αμερικανών να εμπλέξουν την κυβέρνηση με την τρομοκρατία.