X

Σήμερα η απολογία της μητέρας της Άννυ

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί για ακόμα μία φορά η Δημητρίνα Μπορίσοβα, πρώτη φορά μετά την ομολογία της συντρόφου της. Τι δηλώνει ο συνήγορός της στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ant1news

Σήμερα απολογείται η μητέρα της 4χρονης Άννυς, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, από τον οποίο προήλθε ο θάνατος, καθώς και για ψευδορκία.

Η 25χρονη έχει ήδη παραδεχθεί ότι παραπλάνησε τις αρχές για να μην μπλέξει ο 27χρονος σύντροφός της και πατέρας του παιδιού, ο οποίος βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Από τη στιγμή όμως που αποκαλύφθηκε όχι μόνο η δολοφονία του παιδιού, αλλά και ο φρικιαστικός τρόπος με τον οποίο ο 27χρονος εξαφάνισε το πτώμα, η νεαρή μητέρα φέρεται ότι δεν ήξερε τι είχε απογίνει το παιδί και δηλώνει συντετριμμένη, ενώ αναφερόμενη στον δράστη είπε : «θα τον κόψω, όπως έκοψε το παιδάκι μου". 

Η Δημητρίνα στην τελευταία της κατάθεση και αφού είχαν προηγηθεί οι απροκάλυπτες αντιφάσεις της, παραδέχτηκε:  «Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε oτι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22 Απριλίου που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά.

Μόνο στις 14 Απριλίου που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε».

Η ίδια ανέφερε ακόμα στις αρχές ότι μετά τις 22 Απριλίου της μπήκε η σκέψη ότι ο σύντροφός της μπορεί να έχει χτυπήσει το παιδί.

«Γύρισα από τη Γερμανία 22 Απριλίου και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην Αστυνομία, επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»  και ότι αν πάω στην αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής. Την ιστορία με τη Σύλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς το Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ. Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ».

Αρχικά η μητέρα της Άννυ είχε καταθέσει ότι είχε αφήσει το παιδί στη φίλη της, Σύλβια, ώστε να την προσέχει όσο λείπει, ενώ δεν έλειψε να δώσει και περιγραφή της υποτιθέμενης Σύλβια στις Αρχές.

Τότε είχε πει: « ο Σάββας με πίεζε να φύγουμε για τη Βουλγαρία λέγοντας ότι θα με θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού».

Σε προγενέστερες περιγραφές, η Δημητρίνα είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο σύντροφός της της ανακοίνωσε το χαμό του παιδιού κλαίγοντας. Όπως της είχε πει, το προηγούμενο της «εξαφάνισης» βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με την 4χρονη, αφήνοντας τα κλειδιά στην πόρτα του διαμερίσματος και το επόμενο πρωί το παιδί άνοιξε την πόρτα κι έφυγε.

 Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος της Δημητρίνα Μπορίσοβα, κ.Γεωργίου στο Πρωινό ΑΝΤ1 η μητέρα της 4χρονη όχι απλά δεν γνώριζε για το θάνατο του παιδιού της, αλλά μέχρι σήμερα αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα.