X

«Άναψαν τα αίματα» μεταξύ Σημίτη και Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο

Ανέβηκαν οι τόνοι  Εφετείο, κατά την απολογία του πρώην Πρωθυπουργού. Εξοργίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απάντησε ο Σημίτης.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος σηκώθηκε από το εδώλιο και άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον Κώστα Σημίτη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να συντομεύει, με αποτέλεσμα  κατηγορούμενος πρώην Υπουργός να αρχίζει να φωνάζει σε έντονο ύφος ότι δεν υπάρχει δωροδοκία και πως η κατηγορία είναι κατασκευασμένη, με τον Κώστα Σημίτη να λέει πως "όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη απόφαση στο Υπουργείο Άμυνας γίνονταν τα  μύρια όσα" και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Α.Τσοχατζόπουλος: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο να τα πούμε εμείς οι δύο πώς γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ορθώς ο κ.Πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια,  τότε διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρόεδρος: Πιο γρήγορα

Α.Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση. Θα πω εγώ τι θέλω Και να φροντίσετε για τους πράκτορες (εννοεί τον ξάδελφό του) να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα...Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση κ. Πρόεδρε, εισηγήθηκα εγώ;

Σημίτης: Ναι

Α.Τσοχατζόπουλος: Ναι, και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και τα υποβάλλει ο Υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία; Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάση τις εισηγήσεις από τα επιτελεία. Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία. Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Κ.Σημίτης: Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη δίκη στο Υπουργείο Άμυνας γίνονταν τα μύρια όσα.

Α.Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχθηκε, συκοφαντίες μόνο.