X

Βενιζέλος: Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έφθειρε το ΠΑΣΟΚ

Μετά τον Κώστα Σημίτη και το τεταμένο κλίμα, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Εφετείο Αθηνών, για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έφθειρε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Mετά την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά την κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 "Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός. Η παράταξη μου έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση που εκδικάζεται. Εσείς δικάζετε την υπόθεση από την αρχή και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Δημοσιογραφικά, πολιτικά, κοινωνικά η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα μας είναι τεράστια. Από αυτήν την υπόθεση κρίθηκαν οι  εκλογές του 2012", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε: "Λυπήθηκα πάρα πολύ και λυπάμαι πάρα πολύ ακόμα. Αυτό που συμβαίνει τώρα το βρίσκετε λίγο; Είναι επώδυνο ηθικά, πολιτικά, επικοινωνιακά το γεγονός ότι σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο βρίσκεται κατηγορούμενος ένας πρώην Υπουργός, κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κ.Σημίτη και έχουν έρθει ως μάρτυρες ο πρώην Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λίγο αυτό για το ΠΑΣΟΚ;"

Πολ.Αγωγή: Είναι κατασκευασμένες  οι κατηγορίες για τον "πολιτικό θάνατο" του κ.Τσοχατζόπουλου;

Ευ.Βενιζέλος: Έχω αντιληφθεί μόνο την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα και τις αποφάσεις για προμήθειες, λέγοντας: "Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά. Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχής τους".

Πρόεδρος: Ενόψει αυτού είναι δυνατή η δωροδοκία;

Β: Θα απαντήσω ρητορικά. Η σχολική εφορία του νηπιαγωγείου που θέλει κιμωλία μπορεί να δωροδοκηθεί; Αν θέλει κατά τη γνώμη μου μπορεί. Για προμήθεια 200 ευρώ μπορεί να πάρει παράνομα 20 ευρώ. Το θέμα είναι αν υπάρχει ηθική προδιάθεση. Μπορείς όμως να κάνεις προμήθειες τεράστιες και μην γίνει τίποτα. Εδώ έχει αποδειχτεί δωροδοκία σε χαμηλότερα επίπεδα. Μπορεί να έχει συμβεί σε επίπεδα τέτοια εν γνώσει του υπουργού ή εν αγνοία του.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νόμου περί ευθύνης υπουργών επισημαίνοντας ότι ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική.