X

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από την Βίκυ Σταμάτη μετά την απόδραση

Το γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει στις προσεχείς συνεδριάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη. Όπως δήλωσε το απόγευμα ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα ζητήσει την αντικατάσταση της ποινής που της έχει επιβληθεί, βάσει και των νέων ευνοϊκών διατάξεων που ψηφίστηκαν προσφάτως και θα εκθέσει στο δικαστήριο τι την οδήγησε στο να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο.

Νωρίτερα στο δικαστήριο σε ερώτηση συνηγόρων της υπεράσπισης προς τον κ.Βενιζέλο εάν η Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ και η κόρη του Αρετή διώκονται εξ αιτίας της συγγενικής τους σχέσης με τον κατηγορούμενο πρώην Υπουργό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος έχει την υπογραφή, έχει και την πολιτική και ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής υπάρχει και η συλλογική ευθύνη».